10 fitness motivatie tips | Bram Westhof | Personal trainer Amsterdam

10 fitness motivatie tips

je kan het

10 fitness motivatie tips

Ik zie dagelijks mensen die er enorm tegenop zien om weer wat te gaan doen. Ze zijn zich ervan bewust dat ze weer wat moeten gaan doen, zijn lid geworden van een sportschool om vervolgens tot de conclusie te komen dat ze het fitnesscentrum slapend aan het sponsoren zijn.

Gemotiveerd blijven is vaak een enorme uitdaging voor deze groep. Het perfecte trainingsschema met top oefeningen brengen daar niet altijd verandering in. Ik ben dan niet iemand die tegen je zal schreeuwen: geen excuses! Ik weet namelijk ook zelf hoe snel een dag voorbij kan vliegen, en dat er soms aan het einde van de dag weinig energie meer over is.

Hier 10 tips om te werken aan je motivatie:

Doe een sport die je leuk vindt
Als je het echt leuk vindt zul je het waarschijnlijk langer volhouden en je ziet er minder tegenop. Dus wat vindt je leuk? Zit je graag op je racefiets? Passen kortere trainingen beter bij je? Doe je graag een sport in teamverband? Heb je veel energie gekregen van hardlopen in het verleden? Zoek het uit voor jezelf.

De ene dag is de andere niet
De ene dag voel je je top en de andere flop. Je kunt twee dingen doen. Als je er echt helemaal doorheen zit pak dan je rust. De volgende dag kun je ook wat doen. Of je hebt het gevoel dat je juist toch wat moet doen om je energieker te voelen. Zet in dat geval alles op alles om jezelf in beweging te krijgen. Onthoudt hierbij goed dat toch wat doen belangrijker is dan volle bak een uur trainen!

Wat kun je wel doen?
Je hebt geen zin om naar de sportschool te gaan, maar je wil wel wat doen? Wees creatief: lunges achter een kinderwagen, de trap pakken op je werk, push ups op het bureau van je werkgever :)…de mogelijkheden zijn eindeloos.

Train kort
7/10/15 minuten workout niet effectief? Ga maar eens 7 minuten alleen opdrukken en je komt er gelijk achter wat dit met je kan doen. En niet onbelangrijk: accepteer dat een korte training ook prima is!

Start rustig
Gelijk vol gas geven in het begin werkt zeker voor een aantal mensen. Maar anderen kunnen hierdoor huizenhoog opzien tegen de volgende training. Als je dit weet van jezelf, bouw het dan langzaam op.

Mind Body/bewustwording
Het is zo belangrijk om je lichaam in beweging te houden. Ik hoor heel vaak terug na een aantal trainingen dat mensen beter in hun vel zitten omdat ze weer wat zijn gaan doen. Dus hou je geest en je lichaam in balans. Er is een tijd om met je hoofd te werken, maar plan ook tijd in om je lichaam in beweging te houden. Een fit lijf zorgt ook weer voor meer energie in je hoofd.

Zet muziek op die je energie geeft en focus je op een training
Je hoort bepaalde muziek en ineens krijg je energie. Muziek kan veel met je doen. Dus doe die dopjes in, zet je favoriete nummer op, focus en ga aan de slag.

Verander je schema na 4-6 weken
Van iedere keer hetzelfde doen kun je behoorlijk gedemotiveerd raken. Tuurlijk, voor sommigen werkt dit wel, maar anderen hebben veel meer variatie nodig. Maar verander niet te vaak. Je wil een bepaalde oefening ook onder controle krijgen en er beter in worden.

Train eens een aantal weken op gevoel
Ben je zat van alle schema’s en herhalingen? Ik zeg: Uit het raam ermee! Een tijdje trainen op gevoel kan je zoveel inzicht geven. Ik zeg niet dat je maar wat moet doen. Maak bijvoorbeeld eens een lijst met alle oefeningen die je leuk vindt. Kijk hierbij of je alle spiergroepen aanspreekt. Start vervolgens en hou bij wat je doet.

Stel jezelf een doel
Een doel kan enorm motiveren. Het kan van alles zijn: 10 kilo kwijt, fit voor de zomer, 50 kilo meer squaten, een triatlon lopen…kortom: Wees zo specifiek mogelijk…wat is jouw doel?

Schrijf jezelf in voor een wedstrijd
Je schrijft jezelf in voor een wedstrijd en ineens ga je wel trainen. Een geplande wedstrijd kan heel veel in je losmaken. Mountainbiken? Dam tot Dam? 4-daagse? Een mud master? Wat daagt jou uit? Probeer wel een beetje realistisch te blijven….In vier weken tijd een crossfit wedstrijd terwijl je al een aantal jaren stilstaat is een doel die je misschien nog eens tegen het licht moet houden…

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *