Genieten en toch je doel bereiken | Bram Westhof | Personal trainer Amsterdam

Genieten en toch je doel bereiken

20161021_203657
Genieten en toch je doel bereiken

Denk je nog steeds dat je alles moet laten staan om af te vallen, fitter te worden, beter in je vel te zitten of een wat ijdeler doel….je sixpack te zien? De waarheid is dat dit helemaal niet nodig is en menigeen zijn doelen gewoon haalt terwijl ze gedurende de week genoeg genieten.

“Ik heb geen zin om de hele dag op salades te leven”. “Je moet er zoveel voor doen”. “Ik moet alle koolhydraten laten staan en ik hou van koolhydraten”. “Je moet toch de hele dag eiwitshakes en creatine gebruiken voor een optimaal resultaat?” Drink jij gewoon een biertje? …. maar je bent toch personal trainer?” Zomaar wat uitspraken c.q. overtuigingen die ik vaak voorbij hoor komen. En ergens snap ik het ook wel….er is gewoon teveel informatie. De één zegt dit en de ander zegt het tegenovergestelde.

En dan hier het goede nieuws…..
Als je een beetje discipline en controle hebt over je voeding en fitness dan valt er genoeg te genieten!! De vragen zijn: Wat werkt er voor jou? Waar voel jij je energiek en lekker bij? Met pen en papier ben je hier binnen een paar weken achter. Het kost even wat moeite, maar dat verschaft dan wel duidelijkheid voor een langere periode. Daarna is het een kwestie van finetunen (allergieën, reactie darmen, vermoeid of niet etc).

Als jij 70 à 80% van je voeding onder controle hebt (en daarmee bedoel ik geen saaie maar lekkere recepten), dan kun je het overige invullen zoals je wil. Ik zeg niet dat je de rest dan maar moet vullen met chips, koek, snoep, fastfood, drank en veel vet en suiker maar met een beetje discipline en handige methodes valt er genoeg te “cheaten” (wat dat dan ook is).

Ik zal een voorbeeld geven van mijn leefstijl van vorige week. Daar valt namelijk lekker over te twisten :):
Maandag: Naast mijn werk hard getraind. Na de training snel aangevuld met een banaan en daarna een lading chinees wat nog over was van het weekend (ik herstelde vrij snel).
Dinsdag: Beetje cardio. Normale dag gehad met redelijk wat brood en ’s avonds rijst.
Woensdag: Interval training met veel zweten en zeer hoge hartslag. Na de training perensap (uit een pak jaja) en vier oliebollen met poedersuiker (die gingen erin als ketellapper :)).
Donderdag: Hardlopen met cliënten, maar niet heel erg ver. Voeding: brood, pasta en veel groene groentes.
Vrijdag: Gemiddelde krachttraining: daarna fruitshake, mueslikoeken en chocoladepepernoten (heerlijk) en een uur daarna een gewone maaltijd met eieren en rijst.
Weekend: varieert uiteraard maar vaak: lunch of diner buiten de deur, biertje links en rechts of toastjes op de bank met een goeie film.

Hier staat natuurlijk niet alles. Ik eet 70 à 80% van mijn tijd veel groene groentes, vers fruit, rijst/brood/noodles/pasta, vlees/vis/kip en eieren en voeg veel verse kruiden toe. Maar zeker na een training kan ik wel wat gebruiken, en dat los je niet alleen maar op met broccoli en kip.

Bewustzijn op je voeding en fitness creëren kan je echt verder helpen bij het bereiken van je doel. Ook kunnen veel mensen je helpen als je er zelf niet uitkomt. Maar trek uiteindelijk je eigen plan. Als er ook maar iemand naar je toekomt met ‘je moet dit of dat want ik heb dat hier en daar gehoord en gelezen’ laat ik je dan een tip geven:
Loop heel hard weg….want daar val je nog vanaf ook :p.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *