Superstar | Bram Westhof | Personal trainer Amsterdam

Superstar

Best

Superstar

Real high and Real fast. Als je dat zinnetje hoorde op 538 dance department wist je dat je weekend begonnen was. Real high and Real fast is ook wat mensen in fitness vaak willen. Het liefst moet het nu en direct geleverd worden. Maar zo werkt het in de meeste gevallen niet. Is het mogelijk? Tuurlijk….daar zijn voorbeelden genoeg van. Maar daar komt wel even wat bij kijken!

Je gaat naar de film of je zit op social media en je ziet een superster voorbij komen. Alles zit erop en eraan: sixpack, mooi gevormde spieren, afgetraind lijf, een krachtige uitstraling en de fitheid spat ervan af. Jij denkt…DAT WIL IK OOK!.. en je gaat naar de sportschool of je huurt een trainer in. Na een paar maanden vallen de resultaten tegen en je gooit het bijltje erbij neer. Waarom lukt dat jou nou niet?

Wat hebben sterren als Hugh Jackman, Madonna, Brad Pitt, Ryan Gosling, Beyonce of onze eigen Waldemar Torenstra met elkaar gemeen? Ze hebben allen heel hard en slim gewerkt om hun individuele doel te halen. Dag in dag uit waren ze gefocust op dat ene ding: zo goed mogelijk uit de verf komen op het doek of in een show.

Wat velen niet beseffen is dit:
Alle sterren hadden een volledig team om zich heen die met datzelfde doel bezig waren: fysio’s, yogaleraren, masseurs, koks, personal trainers, voedingscoaches en ga zo maar door. En dan nog is het niet altijd makkelijk als je snel wilt of moet: velen hebben momenten gehad dat ze in hun bed in huilen uit wilden barsten vanwege al het getrain en afzien.

Kun je in 3 maanden snel je doel bereiken?
Ja dat kan zeker! Maar hou er dan wel rekening mee dat je waarschijnlijk het volgende moet doen: je voeding moet voor 90% volledig onder controle zijn. Minimaal 5 keer in de week trainen (veel sterren trainen wel 10x in de week), elke dag werken aan je herstel, goed en veel slapen, geen alcohol, weinig tot geen suiker, veel water drinken etc. etc. etc.).

Hierbij wat tips om daar wel naartoe te bouwen op een meer relaxte manier:
Waarom wil je het? Hoe duidelijker het antwoord, hoe groter de kans dat je je doel bereikt! Neem wat meer tijd: Je wil je huis toch ook niet bouwen op een slechte fundering? Leg eerst eens een goede basis met een simpel en goed trainingsschema en kijk eens hoe het gaat en wat je leuk vindt. Hoeveel tijd heb je per week om te trainen en met voeding bezig te zijn? En hou hierbij ook rekening met je sociale leven: hoe eerlijker en realistischer je hierover bent naar jezelf, hoe groter de kans is dat je het deze keer wel volhoudt. Als je een keer geen zin hebt ga dan de dag erna wel trainen: consistentie en een stukje discipline zijn nog steeds de sleutelwoorden tot succes. En ten slotte: kijk niet teveel naar anderen. Daar gaat het namelijk niet om. Het gaat om jou en jouw doel. Jezelf verbeteren en jezelf accepteren zoals je bent en vanuit die focus verder bouwen is misschien wel de mooiste stap die je uiteindelijk kunt zetten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *