Eiwitten | Bram Westhof | Personal trainer Amsterdam

Eiwitten

Eiwitten

Hoeveel eiwitten heb je nu echt nodig? Zoals ik al eerder heb geschreven lopen de meningen nogal uiteen. Zo kan het zomaar zijn dat de één met een formule komt waaruit blijkt dat je 200 gram eiwit per dag zou moeten eten, terwijl een ander zegt dat tussen de 60 a 90 gram eiwit per dag meer dan genoeg is.

Het aanbod van eiwitten in welke vorm dan ook is enorm. Veel mensen vragen zich af of al die extra supplementen wel nodig zijn en of ze wel werken. Daarnaast is een veelgestelde vraag of het allemaal wel zo gezond is? Vragen die in mijn ogen niet meer de logisch zijn omdat: helemaal nog niet vaststaat wat het op de langere termijn met je doet, of het wel werkt en of je het allemaal wel nodig hebt!

Ik ga niet beweren dat je nooit meer een eiwitshake moet nemen, want voor een grote groep werkt het wel en het is ook makkelijk en snel. Maar er zijn ook veel mensen die al die eiwitten helemaal niet goed verteren of helemaal niet nodig hebben en juist gebaat zijn bij minder of anders!

Voor je nu een grote bus met eiwitpoeder koopt…kijk eerst eens dit filmpje terug van de keuringsdienst van waarde. De eindconclusie van wetenschappers is namelijk nogal opmerkelijk (maar zeker niet minder interessant!). 🙂

keuringsdienst van waarde eiwitshakes

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *