Happy New Year | Bram Westhof | Personal trainer Amsterdam

Happy New Year

Happy New Year

Ik wil iedereen een heel gelukkig maar vooral ook een gezond en sportief nieuw jaar toewensen!

Ik wil tevens iedereen bedanken voor het lezen van mijn blog. Ik vind het leuk dat het veel wordt gelezen maar daar doe ik het niet voor. Mijn doel is voornamelijk het delen van kennis en ik hoop dat jij er als lezer ook echt wat aan hebt. Welk fitnessdoel je ook hebt dit jaar…ik hoop echt dat je dit jaar een mooie stap kunt zetten!

Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Ik weet dat elk jaar weer één van de grootste wensen van veel mensen is om af te vallen. Het aanmelden bij de sportschool is gelukt en het echte werk kan beginnen. Vervolgens is ieder jaar de conclusie dat na drie à vier weken de helft heeft opgegeven, maar wel de sportschool lekker blijft sponsoren zonder op te komen dagen. Dat lijkt mij toch niet de bedoeling! Hoe kun je dit jaar dat patroon nu eindelijk eens doorbreken?

Stel een duidelijk doel
Ik wil wat afvallen en fitter worden is een voorbeeld van een zeer onduidelijk doel. Wat wil je precies? Schaam je nergens voor en geef het een naam. Hierbij een voorbeeld: Ik ben nu 100 kilo, ik was altijd 70 kilo en dat wil ik graag weer. Waarom wil je dat? Omdat ik weer slank wil zijn, mij fitter wil voelen en mij in zijn algemeenheid beter wil voelen. Daarnaast ben ik het echt helemaal zat om ongezond door het leven te gaan. En oh ja….ik wil heel graag een keer een 5 kilometer uitlopen. Kijk…. nu staat er echt iets op papier! Hoe is dat voor jou? Schrijf het nu op!

Maak een stappenplan
Je aanmelden bij een fitness en een paar circuitjes doen zonder doordacht plan heeft meer mensen niet geholpen dan wel. Hoe ga je het aanpakken? Wederom een voorbeeld: Ik heb 4 uur de tijd voor beweging in de week. Ik heb niet zo’n affiniteit met alleen maar gewichten, maar vind het wel lekker om dat kort in circuitvorm te doen. Daarnaast wil ik graag voor mijn cardio naar buiten omdat ik me daar lekker bij voel. Een mogelijke uitkomst: 1x een half uur trainen op hoge intensiteit waarbij alle oefeningen zo snel mogelijk achter elkaar uitgevoerd worden, 1x 20 minuten een X aantal oefeningen met 30 seconden werk en 30 seconden rust en 1x 15 minuten in hoog tempo de grote spiergroepen aanpakken met als doel flink zweten en kapotgaan. Dan heb je nu nog, laten we zeggen 2,5 uur over voor je cardio. Welke vorm van cardio buiten is geschikt voor jou en vind je leuk? Schrijf ook dat nu op!

70/80
Kun je afvallen door alleen te bewegen? Kun je afvallen door alleen je voedingspatroon? De antwoorden op beide vragen zijn: JA… natuurlijk kan dat maar waarom zou je die twee niet combineren? Zo bereik je veel sneller resultaat en het mes snijdt aan twee kanten: Je spieren worden belast en je houdt ze gezond en gezondere voeding kan je heel veel energie geven. Als jij ervoor zorgt dat je dit jaar 70 à 80 procent van jouw voedingspatroon onder controle krijgt, dan zet je een hele grote (blijvende!!) stap voor jezelf. En ik heb het al eerder gezegd….dat heeft echt niets te maken met saaiheid, maar met bewuster worden van wat je allemaal in je mond stopt en de juiste keuzes te maken.

Overdrijf niet en geniet
Dit leven leef je maar één keer en genieten hoort daar in mijn optiek gewoon bij. Als je het dit jaar nou gewoon eens omdraait en de teugels weer in handen neemt. Stel daarbij duidelijke grenzen. Jij moet weer voor 100% gaan bepalen welke voeding je je lichaam geeft. Stel jezelf vragen: moet ik echt twee keer opscheppen? Hoe vol zit ik eigenlijk? Is het echt noodzakelijk om elke dag gebak te eten omdat er weer eens iemand jarig is op kantoor?

Wat kun je vandaag veranderen?
Wat zijn jouw grootste valkuilen?
En hoe kun je het dit jaar wel laten slagen?

Stel jezelf een duidelijk doel, maak vandaag nog een stappenplan qua beweging en voeding en zorg ervoor dat je je voeding onder controle hebt. En natuurlijk zul je je mindere momenten hebben en misschien val je wel terug. Maar HEY…dat hoort er helaas ook bij! Sta weer op en begin gewoon weer opnieuw.

Zet vandaag nog de eerste stap en ik wens je heel veel succes!!!

You can do it….you know you can!!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *