onze sportruimtes | Bram Westhof | Personal trainer Amsterdam

onze sportruimtes

P1120834

Onze sportruimtes

De sportruimtes waar wij cliënten één op één coachen en begeleiden aan de Javakade of de Herengracht worden als zeer prettig ervaren. Cliënten vinden het fijn dat er geen spiegels hangen, dat ze kunnen luisteren naar hun eigen muziek (of helemaal geen muziek) en dat ze persoonlijke begeleiding krijgen in een veilige en relaxte omgeving zonder ‘pottenkijkers’. Zeker voor mensen die veel op kantoor/ binnen zitten, is het tevens heerlijk dat er een mogelijkheid is om buiten één op één te sporten.

De traditionele sportscholen hebben absoluut hun voordelen maar in veel fitnesscentra hangt naar mijn mening nog steeds teveel een ‘kijk mij/pomp cultuur’. Ik weet uit ervaring dat dit voor een hele grote groep mensen een reden is om niet naar een sportschool te gaan of om voortijdig af te haken. Ze voelen zich niet op hun gemak of ze voelen zich bekeken in een sportruimte waar veel mensen tegelijkertijd trainen. Ook weet niet iedereen hoe effectief te trainen met alle apparaten. Gelukkig is dit al aan het veranderen. Er zijn bijvoorbeeld fitnessclubs die duidelijke regels hebben ten aanzien van kleding en het laten vallen van gewichten. Ik denk dan ook dat de fitnesscentra er over pakweg tien jaar heel anders uitzien.

Om te trainen heb je niet veel ruimte nodig. Een beetje creatieve trainer weet dat je maar een paar vierkante meter nodig hebt om iemand een volledige training te geven. Fitnessapparaten hebben zo hun functie. Zeker als je bijvoorbeeld een blessure hebt, kunnen ze je goed helpen om een veilige start te maken en weer sterker te worden. Maar trainen met lichaamsgewicht, een olympische stang, kettlebells en dumbells hebben grote voordelen: je spreekt op een natuurlijke manier meer spieren aan, je werkt enorm aan je balans, core en coördinatie en je leert sneller je sterke en zwakke punten kennen. Daarnaast kan trainen met lichaamsgewicht altijd en overal.

Als je eenmaal weet hoe je kunt sporten in een kleine ruimte ga je merken dat je creatiever wordt. Je leert hoe je ook thuis kunt sporten. Hoe je met weinig middelen intensief kunt trainen en ook als je op vakantie bent zie je ineens mogelijkheden om te trainen.

Voor mij persoonlijk is de sfeer in een ruimte en trainen in een relaxte omgeving heel belangrijk. Mocht je de ruimte aan de Javakade of de Herengracht willen bekijken of wil je meer weten? Neem gerust contact op. Een intake duurt ongeveer en half uur en is gratis.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *