EK atletiek | Bram Westhof | Personal trainer Amsterdam

EK atletiek

ek

EK atletiek 

Wat een verademing om vorige week in het olympisch stadion te zitten. Leuk publiek, een fantastisch stadion en sporters die goed presteren en alles geven. We hebben uren in het stadion gezeten, maar de tijd vloog voorbij. Wat een mooi evenement en wat uniek dat het dit jaar in ons land georganiseerd werd!

Steeds meer kinderen gaan op atletiek en dat is een hele mooie ontwikkeling. Je kunt met allerlei onderdelen kennismaken en uiteindelijk kun je je ook nog ultiem gaan specialiseren. Daphne Schippers heeft dit natuurlijk gedaan bij het sprinten, maar je kan ook allround trainen en kiezen voor de meerkamp zoals Eelco Sintnicolaas. Met zoveel extra aanmeldingen kunnen we misschien nog veel meer succes verwachten in de toekomst.

Ik heb heel veel respect voor de atleten. Ze geven alles voor hun sport. Afgezien van een paar toppers verdienen deze atleten echter helemaal niet veel. Ja, een aantal atleten kunnen vol voor hun sport gaan, krijgen een auto, reizen de wereld over en kunnen gebruikmaken van een team, maar daar blijft het wel bij. Anderen moeten echter keuzes maken omdat ze financieel niet rond kunnen komen. Een ontwikkeling die naar mijn mening veel aandacht nodig heeft, omdat we het risico lopen dat er enorme talenten niet tot volledige ontwikkeling komen.

Ik hoop echt dat met zoveel publiek in het stadion en steeds meer aanmeldingen bij de verenigingen dit in de toekomst beter geregeld wordt, zodat niet alleen wij kunnen genieten van de atleten op tv en in het stadion, maar dat de hard werkende atleten er zelf ook wat aan overhouden.

Nederland wordt steeds meer atletiek land. Nog nooit zijn er zoveel atleten geplaatst voor de olympische spelen. Heel veel succes voor iedereen…..Riiiooooooo here we GO ;).

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *