Jouw personal trainer | Bram Westhof | Personal trainer Amsterdam

Jouw personal trainer

31019483182_0b0595441e_b

Jouw personal trainer

Ben je van plan om volgend jaar met een personal trainer aan de slag te gaan, maar weet je niet zo goed wat je te wachten staat of heb je moeite met de keuze? Want waar moet je nou op letten als je op zoek bent bent naar een personal trainer?

Trainers heb je in alle soorten en maten
Het beeld van de opgepompte trainer met in de ene hand een eiwitshake en in de andere hand een spiegel (of een smartphone) is gelukkig iets wat bij veel mensen totaal niet tot de verbeelding spreekt. Een trainer moet jou beter maken en samen ga je ergens voor. De vragen zijn: Wat wil ik bereiken en wat vind ik belangrijk in een trainer? Of: Wat is je doel? Wil je alleen maar afvallen? Wil je trainen voor een marathon? Wil je fitter en sterker worden? Wil je je conditie verbeteren? Of ga je alleen maar voor het uiterlijk? Wil je volgend jaar meedoen aan een wielerwedstrijd of een Ironman? Of heb je veel last van je gewrichten en is je balans totaal weg? Heb je altijd moeite gehad met afvallen en wil je nu echt eens een doorbraak forceren?……. Sluit de desbetreffende trainer bij jouw wensen aan?

Zoek een trainer die bij jou past
Ga een gesprek aan met een trainer en maak daar je wensen kenbaar. Wat is jouw gevoel bij die persoon. Vraagt hij door en denkt hij aan je veiligheid? Is het plan helder en is hij eerlijk over jouw doel en of het wel te halen is en in welke tijdsperiode? Is het jou volledig helder hoe er getraind gaat worden en in welke omgeving? Heeft hij of zij goede resultaten gehaald met andere mensen?

Let wel op:
Je gaat altijd samen ergens voor. Een goede trainer kan na een gesprek ook zomaar tegen jou zeggen dat hij het niet ziet zitten. Je gaat tenslotte wel een verbinding gedurende doorgaans een langere periode aan en als een trainer merkt dat de motivatie gemiddeld tot slecht is moet je niet raar opkijken als hij NEE aan je verkoopt. Het is tenslotte ook voor een groot deel jouw verantwoordelijkheid!

Schrijf eens voor jezelf uit waar je volgend jaar naartoe wil werken. Zoek daar vervolgens een trainer bij waar jij een goed gevoel bij hebt. En bedenk goed: Je kunt een trainer niet zomaar een zak met geld geven en resultaat afkopen. Zo werkt het helaas niet. Je zult doorgaans echt gefocust moeten zijn en je moet er echt voor willen gaan.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *