"I do what i like" | Bram Westhof | Personal trainer Amsterdam

“I do what i like”

http://www.thegallery24chiangmai.com/wp-content/uploads/2014/11/23-05-20134-1-10Chiang-Mai-Norden_1331897437.jpg

“I do what i like”

Een aantal jaren geleden zat ik er niet zo heel lekker in. Ik was op zoek naar iets anders. Ik zat al jaren in het vastgoed en het begon mij de keel uit te hangen. De deals, de pakken, het geld…ik zag het allemaal niet meer. Begrijp me niet verkeerd. Ik heb daar fantastische jaren gekend, maar het was het gewoon niet meer. Gek genoeg had ik eigenlijk alles. Niets om over te klagen in ieder geval: een leasebak, goed salaris, genoeg leuke collega’s en echt hard werken hoefden we nou ook weer niet. Toch ontbrak er iets. Ik had steeds minder energie en mijn werk interesseerde mij op een gegeven moment niet meer. Toch ging ik, tegen beter weten in, gewoon door. Iedere keer had ik een stem in mijn hoofd dat ik wat anders moest gaan doen. Maar ik wist bij god niet, op dat moment, wat ik moest gaan doen….laat staan hoe ik moest gaan switchen. Tijd voor vakantie…..back to Thailand!

Wat mij iedere keer weer opvalt als ik op vakantie ga is dat ik alles veel sneller loslaat. Ik slaap meer dan uitstekend en kan echt overal van genieten. Nieuwe indrukken, heerlijk eten, leuke mensen en zon zee en strand…top! Na een paar mooie avonden in Bangkok vlogen we door naar Chiang Mai. Daar besloten we na een paar dagen dat het tijd was voor wat actie. We hadden bedacht dat het vast wel cool zou zijn om van een berg af te knallen met een mountainbike.

We werden opgehaald door een brede en gespierde thaise dude met een zeer brede smile op zijn gezicht. Nadat we boven op de berg aangekomen waren en wat instructies hadden gekregen, moesten we opstappen en gewoon gaan. Gewoon gaan??? Ik vond het eerlijk gezegd vrij link. Het voelde een beetje als van een zwarte piste afgaan zonder dat je ooit een skilesje hebt gehad. Mijn vriendin stond met de staart tussen de benen en ik eerlijk gezegd ook wel een beetje. Just go just go…schreeuwde hij nog. Ik besloot op te stappen en te luisteren. Razendsnel knalden we over paadjes in een jungleachtige omgeving. Schitterende vergezichten over de voormalige opiumplantages. Ik besloot de remmen zoveel mogelijk los te laten en de banden zoveel mogelijk te laten bepalen waar we naartoe moesten. Ik liet het los. Het was een fantastische ervaring.

Bij een tussenstop raakten we aan de praat. Onder het genot van koffie en thaise koekjes en wederom een fantastisch uitzicht vertelde hij me over zijn vette baan. Hij zat elke dag op de mountainbike, hij nam toeristen mee op kanotochten en hikes door de jungle en bergen. Hij vond het sociale contact in combinatie met zijn liefde voor sport geweldig. Hij lachte van oor tot oor en ik voelde aan alles dat hij het oprecht meende. I DO WHAT I LIKE MAN…JUST GO zei hij nogmaals. Bewust of onbewust….dat was het moment dat ik besloot dat het anders moest. Ik wist niet hoe en ik wist ook niet waarom. Ik wist het gewoon.

Het heeft een aantal jaren geduurd. Ik ben erachter gekomen hoe groot ook mijn liefde voor sport is. Mijn baan kwam ten einde. Ik ben weer gaan studeren en starte vervolgens mijn eigen bedrijf. In het begin waren er veel twijfels, maar met meer luisteren naar wat ik echt wilde overwon ik eigenlijk alles. Ik ben tot op de dag van vandaag zeer dankbaar dat het allemaal zo gelopen is. Ik hou van wat ik doe en het grote verschil is dat het me veel energie geeft in plaats van andersom.

Als je niet weet wat je wil kan het zeer lastig zijn om bepaalde stappen te zetten. Maar als je het eenmaal weet en je zet bepaalde stappen dan is het JUST GO en je zult zien dat er steeds meer op zijn plek valt. Vaak denk ik nog terug aan die mooie woorden op de berg in Chiang Mai: I DO WHAT I LIKE MAN….JUST GO! 🙂

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *